Menu

Articol

Polițiștii vă sfătuiesc să nu dați credit escrocilor. Metoda „Accidentul” încă face victime

Metoda „Accidentul” prin care escrocii păcălesc oamenii a făcut destul de multe victime în Caraş-Severin. Victimele sunt sunate de un fals medic sau un „avocat” care solicită o sumă de bani pentru a „interveni” la un caz în care este implicată o rudă apropiată victimei, de regulă fiul sau fiică.

Dup câteva momente de la primul apel, urmează unul nou, în care un alt personaj apare în această poveste, pentru a fi credibili escrocii se dau drept poliţişti, la telefon fiind tot un membru al grupului care încearcă să o convingă de faptul că poliția urmărește îndeaproape o grupare infracțională.

El vă mai poate spune că sunt pe cale să îi prindă în flagrant în timpul săvârșirii unor infracțiuni de înșelăciune și recomandă să înmâneze suma de bani cerută, urmând ca, imediat, escrocii să fie arestați. În fapt după ce suma de bani este înmânată unei persoane nu se întâmplă nimic, totul a fost o nouă variantă de a stoarce bani de la persoane care cad pradă emoțiilor la aflarea unor vești rele.

Dinu Nicorici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de poliţie Caraş-severin spune că cetăţenii trebuie să fie mult mai atenţi şi să nu dea crezare persoanelor necunoscute.

„Pentru a nu cădea victime escrocilor polițiștii vă recomandă să manifestaţi prudenţă şi deveniţi suspicioşi atunci când sunteţi abordaţi de persoane necunoscute care invocă diverse pretexte pentru a vă determina să le înmânaţi diverse sume de bani. Ideal ar fi să nu aveţi nici un fel de comunicare cu escrocii: cu cât staţi mai mult de vorbă cu ei, cu atât creşte riscul de a fi înşelaţi! Întotdeauna puteți apela numărul de urgență 112 și semnala tentativele de înșelăciune”, spune Nicorici.

De asemenea, pentru a evita înşelătoria nu daţi dovadă de credulitate atunci când persoane necunoscute vă solicită sume de bani, în numele unui membru al familiei (soţ, fiu, fiică etc.) pentru rezolvarea unei probleme grave ce nu suportă amânare.

Fiţi suspicioşi atunci când vă sunt prezentate scenarii fictive însă aparent, dramatice şi nu cedaţi argumentelor afective folosite de escroci. Sau vitaţi să luaţi decizii în stări emoţionale particulare sau foarte puternice.

Când sunteți anunțați despre un accident în care este implicată o rudă apropiată, nu ezitați, sunați-vă întâi rudele, nu dați crezare unor persoane necunoscute!

Powered by Jasper Roberts - Blog