Menu

Articol

Preotul Petru Berbentia le-a vorbit elevilor din Reşiţa despre Ţara Sfântă

Autor: 

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin (CJCPCT CS) în colaborare cu Școala Generală Nr. 7 Reșița au organizat, astăzi, 19 aprilie, în sala de clasă de la et. I – clasa a II-a C, acțiunea culturală „Călătorii spirituale și identitare“.

Acțiunea se înscrie în proiectul dedicat Centenarului - „Tradiții Românești / Educație prin cultură cu tineri și pentru tineri“ și are ca obiective: o mai bună cunoaștere a spiritualității românești și locale, promovarea acestora, afirmarea valorilor spirituale, culturale și identitare și transmiterea lor tinerelor generații.

„Mă bucur că astăzi am avut prilejul să fiu în mijlocul elevilor din Clasa a II-a C, o clasă mică, de la Şcoala Gimnazială numărul 7 din Reşiţa, unde am avut ocazia să le prezint imagini din Ţara Sfântă şi să le vorbesc despre Ţara Sfântă, într-o acţiune pe care a organizat-o Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, în cinstea împlinirii a 100 de ani de Ţară Românească şi pentru păstrarea tradiţiilor româneşti. Roată această manifestare s-a intitulat, „Călătorii spirituaale şi identitare”, pentru că, vorbind despre identitatea noastră de români, trebuie să vorbim şi despre identitatea noastră de creştini. Or', creştinismul acolo a început, în Ţara Sfântă”, a spus preotul Petru Berbentia.

Părintele Berbentia le-a mulţumit organizatorilor, i-a mulţumit şi personal, pentru implicare, Angelicăi Herac, referent de specialitate la Centrul pentru Conservarea Promovarea Culturii Tradiţionale, învăţătoarei Elena Mecheţi, „pentru că au gândit că e bine ca şi copiii, chiar mai mici, să înveţe ceva din toată tadiţia noastră românească şi creştină, în acelaşi timp”, a mai spus preotul Petru Berbentia.

 

Powered by Jasper Roberts - Blog