Menu

Articol

Primăria Caransebeș a pus ochii pe aeroportul din localitate

Între Consiliul Județean Caraș-Severin și SC Aeroportul SA Caransebeș există un litigiu referitor la plata unor datorii pe care concesionarul, SC Aeroportul SA, le are la CJ. De această situație s-ar putea să profite administrația publică locală, căreia i-ar surâde să se vadă cu sacii în căruță în cazul în care aeroportul ar trece în administrarea sa. O discuție de acest gen a fost abordată astăzi de consilieri locali într-o ședință extraordinară.

Cu acest prilej, SC Aeroportul SA  a venit cu o ofertă fermă privind preluarea unor active, precum clădirea aerogării, turnul de control și alte obiective necesare desfășurării activității într-o astfel de locație.

„Administrația Municipiului Caransebeș, Consiliul local și echipa de la primărie au încercat să intervină în acest conflict căci, până la urmă, demararea investițiilor în Caransebeș, și în mod esenția, reluarea activității aeroportuare în Caransebeș, este în interesul municipiului, ce poate deveni, într-un viitor apropiat, un pol de dezvoltare pentru Caraș-Severin. În acest context, am purtat discuții și cu patronatul de la Aeroportul SA, dar și cu  conducerea CJ Caraș-Severin“, a subliniat Marcel Vela.

În opinia sa, dacă se va reuși preluarea aeroportului de către administrația locală, împreună cu investițiile existente, dar evaluate corect de un evaluator neutru, autorizat, și dacă Consiliul județean va hotărî să transfere către Municipiul Caransebeș tot ce a ținut de această instituție, de la pista și terenul de siguranță aeroportuară și până la hangare și și alte mijloace fixe, la Caransebeș lucrurile se vor îndrepta în direcția pe care și-o doresc nu doar primarul și consilierii locali, ci și localnicii.

„Mă gândesc la situația fericită în care să putem administra atât actualele active ale SC Aeroportul SA, cât și pe cele preluate de la Consiliul județean pentru ca, într-un întreg patrimonial să putem gândi coerent la ceea ce se poate întreprinde pe aeroport pentru ca el să fie redeschis și folosit în scopul pentru care a fost construit. De aici decurg doar avantaje: locuri de muncă, plata impozitului la bugetul local, prin alocarea cotelor defalcate din impozitul pe venit și TVA.

În situația fericită, în care părțile s-ar înțelege în privința problemelor litigioase și s-ar găsi soluțiile legale și reciproc avantajoase, cred că aeroportul ar avea o șansă să devină un pol economic important al Banatului de Munte, dar și o soluție pentru dezvoltarea pe orizontală a altor servicii, precum turismul“, este de părere primarul Vela.

Consilierii locali au fost de acord în privința demarării unor proceduri pentru a analiza avantajele și dezavantajele ce derivă din aceste analize economico-financiar, urmând ca, în baza concluziilor, să fie contactați atât patronatul SC Aeroportul SA, cât și conducerea CJ Caraș-Severin.

Marcel Vela

Powered by Jasper Roberts - Blog