Menu

Articol

„Revoluţia” ridicării maşinilor staţionate neregulamentar în Reşiţa a fost amânată!

Primarul Reşiţei, Ioan Popa, a introdus pe ordinea de zi a şedinţei de ieri a Consiliului Local un proiect de hotărâre privind ridicarea maşinilor abandonate, precum şi a celor staţionate neregulamentar în spaţiile publice, aceasta cu scopul de a elibera parcările, carosabilul, trotuarele, precum şi pentru a-i disciplina pe conducătorii auto care parchează neregulamentar. Această iniţiativă, dacă ar fi fost votată, ar fi produs o adevărată „revoluţie” în ceea ce priveşte parcarea şi staţionarea maşinilor din Reşiţa, pentru că şoferii care parcau ori staţionau în mod neregulamentar s-ar fi trezit cu maşinile luate şi depozitate în zona fostului depou de tramvaie. După care ar fi trebuit să plătească o taxă de vreo 300 de lei pentru recuperarea maşinii, plus încă 3,54 lei pentru fiecare oră de depozitare.

Hadrain Popescu: „Nu sunt de acord!”

Împotriva acestei iniţiative a primarului s-a pronunţat şeful grupului liberalilor din Consiliul local, Hadrian Popescu, acesta spunând că e de acord cu ridicarea maşinilor abandonate, dar nu şi cu ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. „Eu zic să rezolvăm mai întâi parcările din Reşiţa, abia apoi să ne apucăm să ridicăm maşinile!”, a spus Hadrian Popescu.

Ioan Popa: „Bine că vă plângeţi, dar votaţi împotrivă!”

După dezbateri aprinse, proiectul de hotărâre a căzut la vot, nefiind votat de către consilierii PSD şi PMP. Respingerea proiectului i-a produs mare supărare primarului Ioan Popa, care le-a reproşat consilierilor: „Toţi vă plângeţi de parcări, de lipsă de ordine, dar, când este să facem ordine, votaţi împotrivă! Bine că luăm o maşină performantă de ridicat maşini din Germania şi vom sta să ne uităm la ea! Eventual, ne vom face poze cu acea maşină!”, a spus primarul Ioan Popa, în plenul şedinţei.

A fost nevoie de încă o şedinţă!

Până la urmă, după negocieri, în pauză, consilierii opoziţiei, adică cei din PSD şi PMP, s-au lăsat convinşi că proiectul de hotărâre este bun, este în interesul oraşului. Dar, deoarece proiectul de hotărâre fusese deja respins în şedinţa ordinară, primarul a convocat o şedinţă de îndată, imediat după încheierea şedinţei ordinare. În şedinţa de îndată proiectul de hotărâre a fost votat de toţi consilierii, însă cu amendamentul lui Hadrian Popescu, adică, au fost scoase din cauză maşinile staţionate în mod neregulamentar.

Ioan Popa: „Vom începe ridicarea maşinilor”

„Noi, la ora aceasta, tocmai am achiziţionat un camion din Germania pentru ridicarea de maşini. Avem înregistrate peste 350 de maşini abandonate în oraşul nostru şi eu îmi doresc să eliberăm parcările, pentru că există o penurie a locurilor de parcare şi ar fi fost trist să pierdem timpul, când camionul e pe drum. Eu mă bucur că colegii mei au înţeles că este important să trecem această hotărâre de Consiliu Local. Vom începe ridicarea maşinilor, probabil, din luna ianuarie. E vorba doar de maşinile abandonate, nu şi de cele parcate neregulamentar, pentru care nici nu aveam norme”, a spus Ioan Popa, relativ mulţumit că a reuşit să obţină votul consilierilor pentru ridicarea maşinilor abandonate.

Taxa pentru ridicarea maşinilor abandonate în parcări amenajate este de 113 lei, iar pentru maşinile abandonate pe trotuare, în parcuri, în alte spaţii publice, proprietarul va trebui să plătească 142 de lei. La această sumă se adaugă taxa pentru transportul maşinii, în valoare de 135 de lei, şi taxa de depozitare a vehiculelor abandonate, de 3,54 lei pe oră! 

Powered by Jasper Roberts - Blog