Menu

Articol

Suspiciuni legate de cumpărarea de către DGASPC a unui număr de 31 de locuințe de tip familial

Raportul referitor la constatările rezultate în urma controlului tematic al activității de management general şi sectorial la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin cuprinde şi o informare privind imobilele care au fost cumpărate de DGASPC. Deşi presa a scris în nenumărate rânduri despre modul dubios în care s-au cumpărat apartamentele şi garsonierele de tip familial, este pentru prima dată când, în mod oficial se vorbește de acest lucru.

În Raportul comisiei de control a Consiliului Județean Caraș-Severin se arată că, din verificarea contractelor de vânzare-cumpărare a apartamentelor în care funcţionează Complexul de Servicii Sociale Reşiţa şi Centrul de plasament ,,SPERANŢA”Reşiţa, s-a constatat

că în aceeaşi zi, prin acelaşi notar, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin, a cumpărat un număr de 31 de apartamente de la doar 11 proprietari, persoane fizice, fapt ce ridică semne de întrebare cu privire la relaţiile dintre cumpărător şi vânzători.

 „Este cel puţin suspect faptul că au fost identificate doar persoane fizice care deţineau un număr mare de imobile, aspect ce trezeşte suspiciunea că ar fi existat o înţelegere prealabilă între cumpărător şi aceşti vânzători, atâta timp cât apartamentele nu s-au achiziţionat în urma unei licitaţii publice, pentru a beneficia de cele mai bune oferte, existente la momentul respectiv pe piaţa imobiliară.

Este foarte probabil ca vânzătorii să fi achiziţionat aceste imobile, fiind în înţelegere cu conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin, care avea cunoştinţă de faptul că urma să cumpere un anumit număr de apartamente, pentru beneficiarii instituţiei.

Suspiciunile în acest sens, sunt întărite şi de faptul că unul dintre vânzători, respectiv T. J. M., este angajată în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin, pe o funcţie de conducere.

În aceeaşi zi, de la un vânzător cu domiciliul stabil în Reşiţa, respectiv P. S. C., a cumpărat un număr de trei apartamente situate în Municipiul Caransebeş, două dintre acestea, situate în acelaş bloc şi aceeaşi scară, aspect ce conduce din nou la suspiciunea că vânzătorul şi cumpărătorul s-au cunoscut anterior, a existat o înţelegere între aceştia, dovedită de faptul că vânzătoarea a achiziţionat un număr de apartamente într-o localitate în care nu locuieşte, fiind o dovadă clară că au fost achiziţionate pentru a fi revândute în mod espres Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin. Tot în acelaşi bloc şi aceeşi scară, din Municipiul Caransebeş, familia A. I. C. şi soţia M., a vândut DGASPC C-S un număr de trei apartamente“, se arată în Raport.

În concluzia comisiei de control, toate aceste suspiciuni, conduc la necesitatea verificării de către autorităţile competente, a perioadei în care au fost dobândite de către vânzători, aceste apartamente, la ce preţ şi în ce scop, precum şi dacă au existat relaţii de rudenie sau prietenie între vânzători şi conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin, precum şi căile prin care informaţia a ajuns la vânzători că DGASPC, cumpără apartamente.

Suspiciunea este cu atât mai mare cu cât vânzătorii erau persoane fizice, care deţineau un număr impresionant de apartamente, şi nu o agenţie imobiliară (Foto: DGASPC)

Powered by Jasper Roberts - Blog