Pentru că au îndrăznit să ceară, angajații Spitalului județean sunt somați să restituie maririle de salarii
După angajații Primăriei Municipiului Reșița, iată că și o parte din personalul Spitalului Județean de Urgență Reșița se găsește în situația neplăcută de a restitui banii primiți în plus în urma creșterilor salariale din perioada 2013-2016. Este vorba de 219 de asistente medicale, infirmiere, femei de serviciu și brancardieri despre care Camera de Conturi Caraș-Severin spune că au beneficiat ilegal de aceste majorări de salariale în procent de până la 10%.
Managerul spitalului, dr. Dumitru Secășan, ne-a mărturisit că aceste creșteri salariale au fost făcute la solicitarea asistentelor șefe și a medicilor șefi-secție, dar sub valoarea maximă a grilei de salarizare. Ceea ce unii au considerat că este vorba de un bine făcut salariațiilor, inspectorii Camerei de Conturi Caraș-Severin apreciază că prin aceste majorări s-a creat o ilegalitate și un prejudiciu care trebuie recuperat.
„Ne-am dorit ca prin aceste măriri de salariu să ne apropiem angajații, să îi determinăm să nu mai plece în străinătate la muncă. Majorările nu s-au făcut la întâmplare, a existat o comisie de evaluare, constituită prin decizia Comitetului director, care a ținut seama de toate prevederile legale, dovadă că, în momentul apariției Ordonanței de Guvern nr. 20/2016, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, aceste categorii de personal s-au aflat cu încadrarea sub limita maximă din grila de salarizare“, spune managerul Secășan.
Angajații au fost înștiințați de situația creată, deloc ușoară în condițiile în care de-a lungul timpului s-au adunat sume importante de bani. Ca și în cazul funcționarilor din primărie, liderii sindicali lasă să se înțeleagă că vor acționa în instanță orice decizie ce va fi luată împotriva membrilor săi în materie de restituire a sumelor primite.