Menu

Pește

Cu portbagajul autoturismului plin de peşte

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche - I.T.P.F. Timişoara au depistat un cetăţean român care deţinea peşte fără documente legale.

Marţi seara, în jurul orei 19.50, o patrulă a poliţiştilor de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche, aflată în misiune pe D.N. 57, a oprit  pentru  control pe raza localităţii Belobreșca, județul Caraș-Severin, un autoturism marca Volkswagen. Autoturismul era condus de un bărbat în vârstă de 57 ani, domiciliat în Caraș-Severin.

A rămas fără peşte de Blagoveştenie

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche au depistat, în timpul unui control şofer, care transporta cantitatea de 41 de kg de peşte, fără documente legale.

Peştele şi amintirile copilăriei

În copilăria mea, primăvara, cam, pe la mijlocul lunii martie, după ce se topea zăpada, se „umflau“ două dintre cele vreo zece bălți din sat, iar apele, cu pești cu tot, o luau la vale, prin șanțurile înguste și puțin adânci, săpate de-a lungul șoselelor. Oamenii ieșeau la porți cu ce aveau prin casă, care cu coșuri împletite din nuiele, care cu site pentru cernut făina.

Pește, mămăligă prăpădește!

Așa spune o veche zicală românească. Peștele, în special, cel proaspăt, se mănâncă cu mămăligă și cu mujdei de usturoi, fie că e vorba de ciorbă preparată din cap și coadă, fie că îl tăvălim prin făină de porumb. După care merge un vin. Neaparat, alb.  De exemplu, la restaurant, crapul este servit cu Sauvignon Blanc ori Chardonnay, iar păstrăvul cu Sauvignon Blanc sau Riesling.

Pentru o coadă de pește, nu mai contează unde se pescuiește

Este concluzia la care au ajuns lucrătorii Sectorului Poliției de Frontieră Moldova Veche care au depistat, între Șușca și Divici, două ambarcațiuni pescărești, cu localnici pescuind în zona protejată Parcul Natural Porțile de Fier.

Powered by Jasper Roberts - Blog