Foştii directori, care în prezent execută o altă pedeapsă cu închisoarea, de cinci ani, în celebrul dosar al motoarelor navale pentru care urmau să încaseze TVA de zeci de milioane de euro, au mai primit o pedeapsă de trei ani de închisoare într-un alt dosar, cel al devalizării.SC HYDRO ENGINEERING SA.
Curtea de Apel Timişoara a respins ca nefondate apelurile declarate de Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad, inculpaţii Chebuţiu Adrian, Chebuţiu Lăcrimioara Sofia, Preda Coriolan Adrian, SC Hydro Engineering SA şi partea civilă SC UCMR Reşiţa SA împotriva sentinţei penale nr. 106 din 08.03.2017 pronunţată de Tribunalul Arad în dosarul nr. 1541/115/2015.
Tribunalul Arad îi condamnase pe Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda la 3 de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, deducând din pedeapsă durata reţinerii şi arestării preventive de la 28 ianuarie până la 18 mai 2015, inclusive.
Instanţa i-a achitat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire grup infracţional organizat, iar pe Lăcrimioara Chebuţiu a achitat-o pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidare.
Hydro Engineering a fost amendată cu 40.000 de lei, în calitate de persoană juridică. În plus,instanţa a admis în parte acţiunea civivă exercitată de partea civilă UCM Reşiţa şi îi obligă pe cei doi inculpaţi şi Hydro Engineering în solidar, să restituie acesteia documentaţia tehnică privind cele 85 modele industriale şi documentaţia aferentă acestora, create anterior înfiinţării SC HYDRO ENGINEERING SA şi indisponibilizate sub sechestru, la etajul IV, în încăperea denumită arhivă a SC HYDRO ENGINEERING SA, iar în cazul în care aceasta nu va putea să fie restituită în natură, obligă inculpaţii la plata în solidar a sumei de 29.842.419,03 lei