Menu

Articol

Frate, frate, dar interesele de partid nu mai sunt aceleași!

Dorin Turău

La ultimele alegeri locale au candidat pe lista aceluiași partid – PPDD. Unul a ajuns consilier local, iar celălalt consilier județean, iar în prezent fiecare se găsește în altă formațiune politică. Dorin Turău, UNPR, și Daniel Surdu, PNL, căci despre ei este vorba, au ajuns la „cuțite“, mutând disputa în instanță, în urma unor replici apărute în presă.

În data de 26 octombrie, într-o conferință de presă, Dorin Turău, secretarul interimar al UNPR Reșița a făcut o referire critică asupra activității desfășurată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Acvabanat, condusă de Daniel Surdu, subliniind faptul că aceasta nu se implică în rezolvarea problemelor de la Aquacaraș. De aici și până la contrări dure, n-a fost decât un pas, Daniel Surdu adresându-se instanței.

„Măsurile pe care a înteles să le ia conducerea Acvabanat în urma semnalului de alarmă, a fost înaintarea unei acțiuni în instanța pentru recuperarea prejudiciului de imagine suferit de președintele consiliului director al  ADI Acvabanat. Totodată și consilier judetean al PNL, domnul Daniel Surdu pune în practică o politică veche, de a închide prin forță și intimidare orice posibilitate de informare a cetățenilor asupra sistemelor de afaceri prin care au fost falimentate sau devalizate  instituțiile statului care furnizeaza servicii publice“, se arată într-un comunicat de presă al UNPR Reșița și semnat de președintele Gheorghe Jenar.

Progresiștii reșițeni militează pentru ca acești operatori de interes general să promoveze furnizarea serviciilor publice la un nivel performant în interesul cetățenilor, iar statul să redevină principalul performer in furnizarea serviciilor de acest gen.

„Suntem sprijiniți în demersul nostru de legiuitor prin Legea 393/2004 din care precizăm : În asigurarea liberului exerciţiu al mandatului lor, aleşii locali îndeplinesc o funcţie de autoritate publică şi sunt ocrotiţi de lege (art 4). Libertatea de opinie şi de acţiune în exercitarea mandatului alesului local este garantată(art 21), aleşii locali nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului (art 22) sau  aleşii locali sunt obligaţi să menţioneze expres situaţiile în care interesele lor personale contravin intereselor generale (art.47). În cazul de față se aplică și prevederile Legii 571/2004 legea avertizorilor de integritate în care se încadrează din pacate și situația domnului președinte al consiliului director ADI Acvabanat și consilier județean Daniel Surdu, a cărui neintegritate colegul nostru o semnala“, se mai arată în comunicatul UNPR.

Powered by Jasper Roberts - Blog