Menu

Articol

Furtună de creiere la Primăria Reşiţa. În centrul atenţiei, ţiganii săraci ai oraşului

Primarul Reşiţei, Ioan Popa, convoacă autorităţi locale şi parteneri sociali, reprezentanţi ai unor agenţi economici, instituţii şi organizaţii furnizoare de servicii sociale, preocupate de acţiuni caritabile, de ajutorare şi asistenţă a persoanelor cu probleme de integrare, a boschetarilor, amărăştenilor, săracilor, ţiganilor şi ne-ţiganilor, pentru a participa la o furtună de creiere (brainstorming).

Reuniunea creierelor va avea loc marţi, 26 iulie, de la ora 10.00, în sala de şedinţe a Consiliului Local Reşiţa. Temele discuţiilor vor fi, în special, identificarea zonelor marginalizate din Reşiţa şi combaterea sărăciei. Pe lângă dezbateri şi propuneri, se va constitui şi Grupul de Acţiune Locală (GAL), cu personalitate juridică, având ca scop tocmai combaterea sărăciei, cu fonduri europene.

În comunicatul transmis de Primăria Reşiţa se arată că înfiinţarea Grupului de Acţiune Locală (GAL) şi identificarea zonelor urbane marginalizate este parte din Activitatea cadru I - Animare parteneri sociali și înființarea de noi GAL-uri, în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 5 Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității.

„Obiectivul specific este reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate (roma și non-roma) din orașe cu peste 20.000 locuitori, cu accent pe cele cu populație aparținând minorității roma, prin implementarea de măsuri/ operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC.

Solicitanții eligibili sunt autoritățile locale cu responsabilități în domeniul prevenirii și combaterii marginalizării sociale în parteneriat cu actorii sociali relevanți/GAL, GAL-uri și furnizori de servicii sociale acreditați în condițiile legii”, se mai arată în comunicatul Primăriei Reşiţa.

Mai pe scurt, participanţii la întâlnire, din sectorul public (primării, consilii județene, etc), sectorul privat (operatori economici, cooperative, furnizori de servicii, instituții de credit, etc.) și reprezentanţi ai societății civile (asociații, inclusiv asociații de locatari, fundații, unități de cult, persoane fizice, etc.). vor discuta etapele necesare de realizat în vederea depunerii unui astfel de proiect care să scoată din sărăcie, în special, comunităţile de romi marginalizate.

Powered by Jasper Roberts - Blog