Şedinţa extraordinară de vineri, 14 aprilie, a Consiliului Local Caransebeş, deşi scurtă, a fost iarăşi una cu scântei, ba mai mult, la un moment-dat, primarul Felix Borcean a părăsit sala şi nu s-a mai întors.
Unul dintre vinovaţii pentru atmosfera tensionată care a plutit în Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei municipiului a fost proiectul de hotărâre privind organizarea unei licitaţii pentru vânzarea suprafeţei de 10.000 mp teren în vecinătatea societăţii Marchesi Eastern Europe, în zona de investiţii a Caromet-ului, pentru construirea unui bazin de colectare a apelor pluviale şi amenajarea unei parcări şi a unor spaţii verzi.
Or, cum pentru a fi aprobat, proiectul trebuia să întrunească votul a două treimi din consilierii locali prezenţi la şedinţă, el a picat, deoarece aleşii social-democraţi nu au fost de acord cu propunerile municipalităţii, abţinându-se de la vot.
În solicitarea adresată Primăriei Caransebeş de către SC Mechatrix SRL, cu sediul în Arad, se arată că, pe lângă societatea Marchesi Eastern Europe, care îşi desfăşoară activitatea aici, sunt în derulare şi lucrările de construire pentru o nouă hală de producţie, iar terenul de 10.000 mp ar fi necesar pentru amenajarea unui bazin de 400 mc pentru colectarea apelor pluviale şi udarea spaţiilor verzi, condiţie impusă societăţii arădene de Agenţia Naţională Apele Române.
Grupul PSD a avut însă obiecţii legate de lipsa atât a unui proiect în hotărârea de consiliu, cât şi a dovezilor privind impunerea, de către Apele Române, a îndeplinirii condiţiilor de către firma solicitantă, precum şi de absenţa la discuţii a unui reprezentant al firmei, liderul de grup Florin Bogdea afirmând că nu există nici certitudinea ca, odată scos la licitaţie, terenul să fie adjudecat de societatea Mechatrix SRL. Toate încercările primarului Felix Borcean de a-i convinge pe social-democraţi de necesitatea votării acestui proiect de hotărâre s-au dovedit zadarnice, fapt care l-a făcut pe edil să părăsească, surprins, îngrijorat şi dezamăgit, cum avea să declare mai târziu, sala de şedinţe.
„Am părăsit sala foarte supărat pe reacţia lor, pentru că era vorba de un proiect, în opinia mea, în favoarea dezvoltării oraşului, pe planul acaparării de forţă de muncă. Probabil din orgoliu, din dorinţa de a demonstra că sunt parte a Consiliului Local care poate să pună probleme administraţiei municipiului, consilierii PSD au considerat că acest proiect nu este de actualitate, nu este benefic dezvoltării oraşului. Societatea Marchesi este o firmă serioasă, care funcţionează la Caransebeş de câţiva ani şi s-a dovedit un partener loial al Primăriei municipiului, în sensul că are toate datoriile achitate la zi, e o societate care doreşte să se dezvolte, dar probabil că nu asta ne dorim cu toţii pentru oraş în perspectiva dezvoltării municipiului. Luând în calcul şi situaţia financiară mai dificilă prin care trece Caransebeşul în ceea ce poriveşte bugetul, credeam că este firesc să aprobăm acest proiect. Sper însă ca, într-o şedinţă următoare, să reuşim să repunem pe tapet acest proiect”, a spus Felix Borcean după şedinţa de consiliu.