Menu

Articol

Muncă voluntară în folosul comunității pentru traficanții de etnobotanice din Caransebeș

Tribunalul Caraș-Severin a pronunțat miercuri, 23 martie, pedepsele într-un dosar în care cinci tineri din Caransebeș au fost judecați pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în scopul efectuării de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive. În toamna anului trecut, procurorii DIICOT au destructurat rețeaua ce se ocupa cu plasarea etnobotanicelor în Caransebeș și în localitățile de pe Valea Bistrei.

Față de acuzațiile aduse, patru dintre inculpați au scăpat  ușor, primind pedepse cu suspendare. Astfel, instanța  la condamnat pe Romeo Covaci la 2 ani și 4 luni de închisoare, la fel ca și pe Sergiu Deregatoriu și Gheorghe Samuel Covaciu. Maria Mihaela Covaci și Leonardo Florea au primit fiecare câte un an de închisoare. Pedeapsele au fost suspendate sub supraveghere pe un termen de 4 ani.

Pe durata termenului de supraveghere, cei patru urmează să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin schimbarea locului de muncă, să comunice Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă și să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei. Totodată, inculpații trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul Primăriei Municipiului Caransebeş.

 Nu același noroc l-a avut Daniel Alexandru Ștefan, întrucât este recidivist. În consecință, instanța Tribunalului Caraș-Severin l-a condamnat la un an de închisoare, cu executare, la care se va adăuga și pedeapsa anterioară de 2 ani și 6 luni, dispusă printr-o sentință penală formulată de aceeași instanță de judecată în luna mai 2014.

În același timp, instanța a dispus confiscarea specială a bunurilor folosite la săvârşirea infracțiunilor, a substanțelor ridicate cu ocazia perchezițiilor și a sumelor de bani provenite din vânzarea de etnobotanice. Sentința poate fi atacată cu apel.

Powered by Jasper Roberts - Blog