Menu

literatură

Gică, celebrul şi bunul Gică!

Gică e celebru în Reşiţa. Îl ştie toată lumea, pentru că, zi de zi, străbate oraşul, fie ploaie, fie vânt, fie arşiţă sau ger, alergând cu mingea la picior, recitând poezii, lăudând sau blestemând politicienii, ameninţând oamenii cu Apocalipsa, fiindcă şi-au pierdut credinţa.

Ce mai fac copiii noştri! Patricia şi Andy, bloggeriţă şi vlogger din Reşiţa

Patricia Pârvu şi Andy Abrudan sunt doi tineri, în vârstă de 16 ani, de la Colegiul Naţional Mircea Eliade din Reşiţa, care au preocupări, să zicem, deosebite, deşi, în lumea informatizată de astăzi, printre colegii lor, nimic din cea ce fac ei nu este neobişnuit. Pe scurt, Patricia este blogger, iar Andy este vlogger (vloggurile sunt blogguri dediacte exclusiv filmărilor).  

Patricia Pârvu şi-a deschis un blogg cu numele „Lumea pe dos”, în care face recenzii literare, recenzii de filme, scrie eseuri, îşi dă cu părerea despre lume şi viaţă, despre proecupările tinerilor.

Atelier de scriere creativă la Reşiţa. Ce scriu, cum scriu şi ce citesc elevii

La Biblioteca Colegiului Naţional „Mircea Eliade” din Reşiţa, ieri a avut loc un „Atelier de scriere creativă”, organizat de Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Caraş-Sevein, având ca partener Colegiul „Mircea Eliade”, cu participarea poetului Cristian Bistriceanu şi, desigur, a elevilor din liceu. În deschidere, profesoara Gheorghiţă Fercea a vorbit despre importanţa proiectelor de educaţie în şcoală.

Cine este domnul Gheorghe Jurma?

Gheorghe Jurma

Criticul literar, scriitorul, eminescologul, editorul Gheorghe Jurma, născut la 5 februarie 1945, în satul Bobda, judeţul Timiş, a reuşit să publice un volum de critică literară cu care îi „ameninţă” pe scriitorii din Reşiţa de mai mulţi ani (cel puţin de 10). Este vorba despre volumul „Reşiţa literară” – Reşiţa, editura TIM, 2016, în care a încercat să-i cuprindă cu referinţe critice pe toţi scriitorii reşiţeni, pe cei care au trăit (cel puţin o perioadă), în Reşiţa şi au publicat cărţi în acest oraş.

„Colocvii Banatice” din Anina s-a încheiat cu lansarea monografiei oraşului şi cu foc de tabără

La biserica ortodoxă din Anina a fost lansat, ieri, volumul I al Monografiei oraşului, cu titlul „Anina – geografie şi istorie”, de Cristian-Liviu Mosoroceanu şi Alin Munteanu, editura Eubeea, Timişoara - 2015. Lansarea volumului în biserică este motivată de faptul că unul dintre autori, Alin Munteanu, este parohul bisericii. Evenimentul a făcut parte din programul Taberei de literatură „Colocvii Banatice”, desfăşurată în cea mai mare parte în Staţiunea Mărghitaş.

Pagini

Powered by Jasper Roberts - Blog