Menu

Articol

„Zilele Palatului Cultural”, ediţia a V-a, s-au încheiat cu un concert de excepţie (VIDEO)

Autor: 

Orchestra Filarmonicii „BANATUL” din Timişoara a concertat, duminică 2 octombrie, pe esplanada bisericii ortodoxe din Parcul Tricolorului din Reşiţa. Concertul a încheiat cele trei zile de manifestari numite „Zilele Palatului Cultural” – editia a V-a, organizate de Asociaţia Culturală Reşiţa Română, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2016.

Evenimentul a fost programat seara, de la ora 19:30, pentru că Asociaţia Culturală Reşiţa Română a oferit celor prezenţi pe esplanada bisericii ortodoxe din Parcul Tricolorului, spre vizionare, un film documentar despre Reşiţa Română. Pe lângă istoricul Asociaţiei Culturale Reşiţa Română, filmul a cuprins şi secvenţe din translatarea bisericii Sfinţii Mihail şi Gavril, din centrul municipiului Reşiţa, performanţă tehnică realizată în anul 1985, secvenţe filmate la vremea respectivă de cameramanul Doru Marcu şi prelucrate acum de Andrei Bălbărău, de la Muzeul Cineastului Amator Reşiţa.

După filmul de scurt metraj a început concertul Orchestrei Filarmonicii „BANATUL” din Timişoara, pe parcursul căruia reşiţenii, veniţi în număr mare, au putut asculta o muzică de calitate, interpretată cu virtuozitate. Din repertoriul prezentat au făcut parte piese cunoscute, sau mai puţin cunoscute, ale compozitorilor Johann Strauss – tatăl şi fiul, Jacques Offenbach, Johannes Brahms, James Last sau Enio Morricone. Reşiţenii au avut ocazia să-l asculte şi pe Cosmin Rafael Bălean, interpretând două piese la duduk, un instrument mai puţin cunoscut.

La eveniment au asistat peste 1000 de spectatori, care s-au bucurat de concert, chiar, la cererea dirijorului, au interacţionat cu orchestra, iar la final, au aplaudat îndelung promisiunea directorului filarmonicii timişorene, Ioan Coriolan Gârboni, de a reveni la Reşiţa, cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

Powered by Jasper Roberts - Blog