Menu

studiu

Reşiţa, pe primul loc!

Am citit aseară despre un studiu (realizat de platforma de mobiliare Storia.ro şi agenţia D&D Reseach), din care rezultă că Reşiţa se situează pe primul loc într-un top al oraşelor în care se trăieşte rău! Instituţiile au realizat un studiu şi pe cartierele din oraşe, iar acolo, pe locul trei la trăit rău se situează Calea Caransebeşului, numită de reşiţeni, cu cinism, Catanga.

Veşti bune şi nu prea, de la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa

Aproximativ 500 de studenţi de la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa îşi aşteaptă şi astăzi banii pe care universitatea îi datorează celor care au participat la efectuarea Studiului de cercteare publică „Barometru social”, cu privire la populaţia municipiului Reşiţa, studiu efectuat în perioada noiembrie 2016 – februarie 2017. De fapt, studenţii care au colectat datele de la populaţie şi-au încheiat activitatea la sfârşitul anului trecut, aşadar, în scurt timp se împlineşte un an de când au muncit pentru studiu, dar nu şi-au încasat banii.

Reșița este pe loc codaș și la gradul de siguranță a vieții

Un studiu efectuat de platforma de imobiliare Storia.ro şi agenţia D&D Research, arată că Oradea este oraşul cu cel mai ridicat grad de siguranţă a vieţii, fiind urmat într-un clasament neoficial de Braşov, Cluj, Sibiu, Sfântu Gheorghe şi Timişoara. La polul opus se situează oraşele cele mai puțin sigure la ora actuală din România: Alexandria, Suceva, Satu Mare, Bacău, Călărași, Târgoviște, Vaslui, Piatra Neamț, Galați și Reșița.

Reşiţenii aşteaptă concluziile studiului privind starea municipiului. Studenţii aşteaptă banii!

Studenţii de la Universitatea „Eftimie Murgu” Reşiţa, care au alergat din poartă-n poartă ca să completeze chestionarele privind „Studiul de cercetare publică”, în toamna anului trecut, îşi aşteaptă banii promişi pentru munca lor. În jur de 300 de studenţi ai universităţii reşiţene au contribuit la adunarea datelor pentru elaborarea studiului, fiecare student având promişi 2 lei pentru un chestionar completat. Minimumul de chestionare cerute unui student a fost de 100. Aşadar, pentru minimul realizat, un student ar trebui să primeasă 200 de lei.

Reşiţenii au completat 9.000 de chestionare. Peste 20.000 de familii, încă nu!

Modul de desfășurare a studiului de cercetare, derulat de Primăria Reșița în colaborare cu Universitatea Eftimie Murgu (UEM) în această perioadă, pe raza orașului, a fost prezentat, în cadrul unei conferințe de presă găzduită de universitatea reşiţeană.

Pagini

Powered by Jasper Roberts - Blog